App-V Packaging

App-V packaging heeft, na de overname van Softricity door Microsoft in 2006, een enorme vlucht genomen. Ook andere vormen van software virtualisatie worden steeds populairder.

Bij software virtualisatie wordt de applicatie geïsoleerd van het besturingssysteem en, afhankelijk van de gebruikte techniek, opgeslagen in één of meerdere bestanden. Deze worden sequences of  ook wel bubbles genoemd.

Voordelen van App-V Packaging

De virtualisatie agent zorgt er vervolgens voor dat aanvragen aan de applicaties of applicatie onderdelen geredigeerd wordt naar de juiste locaties. De agent emuleert IO systemen en interfaces en vangt zo aanvragen aan deze systemen, van het besturingssysteem en applicaties, af en redigeert deze naar de gevirtualiseerde applicatie.

De applicatie wordt dus niet meer geïnstalleerd op de werkplek wat direct al een aantal voordelen biedt:

  • Minder applicatie vervuiling op het besturingssysteem en gebruikersprofiel
  • Door de isolatie kunnen meerdere versies van een applicatie naast elkaar draaien op dezelfde werkplek.

App-V packaging is hierdoor veel minder kritisch als MSI packaging. Zo zullen de gevolgen van 'vervuiling' in packages minder impact hebben.

Beperkingen

Ondanks de ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn er nog steeds beperkingen aan App-V packaging. Zo is het niet mogelijk om stuurprogramma's te virtualiseren.

Niet alles is dus te virtualiseren, maar wel steeds meer.

Meer weten over App-V packaging?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en wat ATS Teconomy voor u kan betekenen neem dan contact met ons op. Bel 085-5000 100 of vul het contactformulier in.