Onderwijs

Wij migreren dagelijks applicaties binnen het onderwijs, en hebben ervaring met projecten bij diverse scholen gemeenschappen zoals Hogescholen en Universiteiten.

Omgaan met diversiteit

Binnen de Hogescholen en Universiteiten heeft de ICT beheer organisatie te maken met een diversiteit aan gebruikers en computers waarop applicaties dienen te werken. Er dient tevens dikwijls rekening worden gehouden met standalone / dedicated oplossingen.

De diversiteit aan gebruikers: studenten, docenten/medewerkers, promovendus (dubbele rollen: student en docent/medewerker), extern personeel, thuiswerkers en medewerkers die offline in het buitenland zitten, zullen allemaal toegang moeten hebben en gebruik moeten kunnen maken van de beschikbare applicaties.

Daarnaast zijn er ook vaak beheerde en niet-beheerde werkplekken. Een beheerde werkplek is een werkplek, waarover een SLA is afgesproken en volledig in beheer is van de ICT organisatie. De niet-beheerde werkplek kent doorgaans meer varianten met afwijkende afspraken.

Afstemming van faculteiten & diensten

Omdat er binnen de hogescholen en universiteiten verschillende diensten/faculteiten/domeinen zijn, zullen de overlappende applicaties door ieder onderdeel apart moeten worden getest en op elkaar worden afgestemd.

Daarnaast hebben we doorgaans te maken met meerdere specifieke platformen zoals: Citrix, Windows, VMWare, Mac, Unix en Linux.

De meest voorkomende applicaties binnen het onderwijs zijn bij ons bekend. Wij kennen de afhankelijkheden, variabelen en specifieke instellingen die nodig zijn om alle applicaties goed te migreren. Denk hierbij aan applicaties zoals: Autodesk (CAD programmatuur: Autocad, Inventor, Maya), WinIbw, Kofax, Labview, MatLab, SPSS, Business Objects, Mathematica, SAP gui, etc.

Uitdagingen en uitfaseren/updates

Gezien de grote hoeveelheid gebruikers is het van belang om goed rekening te houden met het uitfaseren of updaten van applicaties. Computers kunnen bijvoorbeeld offline, of op dat moment in gebruik zijn, en studenten verliezen niet graag hun gemaakte werkstuk.

Verder is het bijhouden van licenties essentieel. Welke vorm van licentie wordt er gebruikt, concurrent of per stuk? Hebben de gebruikers een flex werkplek? Zijn er gebruikersspecifieke data en instellingen? Enzovoort. Allemaal zaken om op voorhand in kaart te brengen voordat een applicatie wordt uitgefaseerd of bijgewerkt.

Beschikbaarheid

Applicaties dienen voor de student en docent te allen tijde beschikbaar te zijn. Voor een goede distributie kan er voor verschillende oplossingen worden gekozen zoals SCCM en APP-V. Uiteraard kunnen wij ook een Applicatie Webpagina opzetten binnen het intranet zodat de gebruiker zelf een applicatie kan downloaden en zonder uitgebreide gebruikersinteractie kan installeren.

Vragen?

Voor vragen over onze diensten of over de mogelijkheden bij ATS Teconomy kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel 085-5000 100 of vul het contactformulier in