Cycle for Plan Zambia 2017


Steun Theo voor Cycle for Plan 2017!

Cycle for Plan – Zambia en Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens kan veranderen. Er wordt niet alleen een prachtige route gefietst, maar haal ook minimaal € 4.000 op waarmee de strijd tegen kin huwelijken wordt gesteund. Langs de 600 km fietsroute worden diverse projecten  van Cycle for Plan bezocht en zie ik met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken. Ook maak ik kennis met het sponsorkind, dat door mijn deelname aan Cycle for Plan drie jaar lang wordt gesteund. 

De strijd tegen kind huwelijken

Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kind huwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kin huwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes

Als ver oordelaar van "onrecht" en "kindermishandeling" ben ik een grote voorstander van het wereldwijd verschaffen van gelijke rechten & onderwijs. Kind huwelijken betekenen vaak het einde voor meisjesonderwijs. Het stoppen van kin huwelijken is dan ook mijn ultieme doel!

Om dit doel te bereiken is veel geld nodig. Daarvoor wil ik graag mijn benen het werk laten doen. Help mij om kind huwelijken z.s.m. te stoppen door de kans op educatie voor ieder meisje te vergroten! Dit kan door een donatie te doen.


Via deze link kunnen jullie doneren https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/D09yatFl-T8/theo-schijff/donate

Kijk voor meer informatie op www.schyff.nl

 

Theo Schijff

juli-groep-zambia-1